DEĞERLER EĞİTİMİ

Sevgi Değeri aylık pano çalışmamız.

Saygı değeri ile ilgili pano çalışmamız.

Ock

Değerler Eğitimi etkinlikleri okulumuzda etkin bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Ocak ayı değeri olan “SABIR” pano çalışmamız.

Değerler Eğitimi etkinlikleri okulumuzda etkin bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Aralık ayı değeri olan “ÖZDENETİM” insanın kendi kendini yönetme yeteneğini kazanmasıdır. Ne yapıp ne yapmaması gerektiğini bilip kendi kendine yapma, sürekli uyarı ve ikaza gerek kalmadan görevlerini yerine getirmedir.

Bir başkası bize yalan söylediğinde kendimizi nasıl hissederiz? Şaşırırız ve üzülürüz. Bazen korkarız; niye yalan söylüyor diye, bir anlam veremeyebiliriz. Ona olan güvenimiz sarsılır. Kızarız, sinirleniriz. Ona olan sevgimiz bile azalabilir. Arkadaşlığımız eskisi gibi olmaz, vb. Aynı şeyleri karşımızdaki de bizim için  düşünür, bunu çok iyi anlayalım.

Hangi ülkeden olursanız olun, hangi iklime sahip olursanız olun, ne kadar zengin veya fakir olursanız olun, daima Hakikat’e ve Dürüstlük’e bağlı kalmalısınız. Yaratılışın Temeli, Doğruluk ve Dürüstlüktür. Hakikat’in uygulanması, gerçek dürüstlüktür.

Ekm

Danışman öğretmenler ve katılımcı öğrencilerle birlikte hem doğaya saygı bilinci geliştirebilmek hem de çöp toplayarak pratikte bunu göstermek amaçlanmıştır.

Kısa da olsa doğa yürüyüşü gerçekleştirilmiş ve öğrencilerin farklı gelişimsel alanları da harekete geçirilmeye çalışılmıştır.

Toplumumuzda da bu konuya farkındalık katabilmek için etkinliklerin belli aralıklarla yapılmasının faydalı olacağı sonucuna ulaşılmıştır.